Lief dagboek...

Lief dagboek...

Lief dagboek...
 

Systeemplafond
14/03/2013
Het valt me op dat die ziekenhuizen, waar ik de laatste tijd veel te vaak kom, toch hun best doen om het leuk en spannend te houden voor de patiënten. Overal waar ik kom hangt tegenwoordig fotobehang. En niks jaren 70 retro; een stelletje hand in hand, bij zonsondergang onder een palmboom. Maar echt hip, grote zonnebloemen of velden lavendel in bloei middenin de wachtruimtes. In de gang naar het bestraling-apparaat hing een strand tafereel, meeuwen in de lucht, zand bijna voelbaar aan je voeten. Bij de strandpaal lag het apparaat. De systeemplafonds waar ik naar heb liggen staren zijn onveranderd gebleven. Daar is nog geen kekke oplossing voor gevonden. Toen ze een biopt uit m'n borst en oksel gingen halen, ('een bioptje' zei de mevrouw van de echo, heerlijk hoe zo'n verkleinwoord alles een stuk onschuldiger laat lijken.) Toen wist ik niet hoe snel ik naar dat systeemplafond moest staren. Ze liet me eerst de naald zien, een enorme joekel, en zei er ook nog bij dat ze in de oksel een beetje heen en weer moest jutteren  om de cellen goed op te vangen. ‘Wel ja! Ga lekker je gang, ik lig hier nou toch!’ Later, vlak voor de operatie, kreeg ik bij een andere arts een draadje in m'n borst. Klinkt erger dan het was hoor, de pijn viel me reuze mee. Maar die arts maakte het toch spannend; 'Kijk dit is de naald' weer zo'n enorme joekel! 'En dit zijn de weerhaakjes.' Ga weg, engerd! Ik hoef het niet te zien! Wat dat betreft zijn artsen soms net artiesten. Lekker de spanning opvoeren. Z'n assistente stond nog net niet in de hoek met een trommeltje voor een spannend roffeltje; Hooggeëerd publiek, het kan even een prikje geven!' Dus ik weer dat systeemplafond opzoeken. Zouden ze daar geen TV schermen kunnen hangen, met van die vloei dia's erop? Lekker rustgevend en very retro. 
2 Reacties | Reageren
Bibi,   |   17/03/2013
Hallo Milene, We, (mijn man en ik) zijn gisteren naar je try-out geweest in Krabbedijke! Mijn man hoorde je interview op Radio Rijnmond. Het trok ons aan omdat mijn man ook uit Hoogvliet komt en wij hebben hetzelfde geboortejaar, en ik heb in 2011 ook borstkanker gehad. Ik was heel nieuwsgierig, hoe je erin staat en hoe je het in je voorstelling verwerkt hebt. We hebben echt genoten van je voorstelling, mooie muziek en mooie liedjes. Ik kan me zo voorstellen dat het optreden een enorme uitlaatklep is in jouw situatie. Ik ben zelf zelfstandig ondernemer en had dat ook enigszins met mijn werk. Hartelijk dank voor een fijne avond! We gaan je zeker volgen! Sterkte en succes met je behandelingen!! Groetjes, Bibi
Elena   |   22/03/2013
Mens, Ik schrik me mijn kaken tegen de plavuizen.. Wat lees ik nou toch.. -Even de hele zooi terug op zijn plaats hangen- ...Systeemplafonds dus.... Dat ken ik hier niet in België.. Maar gelukkig heeft het ziekenhuisgroen en -blauw al wel wat variatie gekregen.. Ziekenhuisgeel bv.. Smartphone voor in de wachtzaal, youtubes, boekje, muziekje.. En verder niet aanwezig zijn, ook niet aanwezig zijn, en vooral ergens anders uithangen ;-) Dit Belgske ziet je waarschijnlijk in Roosendael .. zoals de eerste keer een aantal jaar geleden met 'Star' . Cd die ik steevast op mijn smartphone heb staan en in stilte minstens één keer om de twee weken luidkeels meebrul. :-) Greetz!

Plaats een reactie

Uw naam
Uw reactie
Captcha
 
Blog
Lief dagboek...
Agenda
Komt dat zien, komt dat zien!
Nieuws
Nieuw, nieuwer, nieuwst.
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Beeldmateriaal
Uit de oude doos...
Contact
Wie,wat,waar... en een waterpistool!
Mylene
Door de jaren heen...
Muziek
Ook heel leuk als cadeautje.
Social Media
Gewoon omdat het kan
Facebook Twitter