Lief dagboek...

Lief dagboek...

Lief dagboek...
 

Laatste Loodjes
27/04/2013
Ik ben er bijna, nog 2 (twee!!!) weken chemo en dan is het zware traject voorlopig ten einde. Dan heb ik nog wel om de 3 weken een infuus met Herceptin maar dat is gewoon medicijn, daar ga ik niet eens over nadenken. En nu het er dus bijna op zit valt me op dat er een enorm verschil is tussen 'in het ziekenhuis' en 'buiten het ziekenhuis' zijn. Als ik 'in het ziekenhuis' ben ga ik nog steeds hartstikke dood en als ik 'buiten het ziekenhuis' ben blijf ik vrolijk leven. Dat komt omdat er buiten het ziekenhuis altijd mensen zijn die verhalen hebben over zichzelf of over hun moeder of zus die 'precies hetzelfde had als jij' en die er inmiddels helemaal bovenop zijn gekomen. "20 kilo afgevallen en al d'r haar weer op d'r hoofd!" Dat soort teksten. "Dat vind je toch niet erg om te horen he?" Nee hoor, ben je gek, daar word ik juist vrolijk van! Maar binnen het ziekenhuis bestaan die verhalen niet. Daar zit ik altijd naast mensen bij wie de kanker is teruggekomen, op onvermoede plekken en met een niet te stuiten agressie. Daar gaan we behoorlijk naar de gallemiese met z'n allen en we doen heus lollig onderling en de verpleging maakt het zo gezellig dat je bijna niet naar huis wil. Maar we zijn natuurlijk niet gek met z'n allen en dus doe ik schietgebedjes vanuit m'n chemo lounge chair. Dat het maar aan mag slaan, deze chemo therapie. Dat deze laatste twee weken ook echt de laatste weken chemo mogen zijn in mijn hele verdere leven. En dat ik nog lang buiten het ziekenhuis mag voortdribbelen, af en toe mensen vastklampend; "Meid, je moet je niet laten kisten hoor! Ik had precies hetzelfde als jij en dat is nou alweer jaaaaren geleden. Niks aan het handje meer! Kop op!"
Ik wil 'buiten het ziekenhuis' zijn, maar voorlopig ben ik nog even 'in het ziekenhuis'....... 
6 Reacties | Reageren
wallia   |   27/04/2013
Goh eindelijk, ik ben er klaar mee, alleen nog even opknappen :-) en dan straks 5 jr hormonen pillen maar idd vanaf nu "uit " het z-huis!! JOEPIE succes met de laatste loodjes en bedankt voor je verhalen!
Stefanie   |   28/04/2013
We kennen elkaar niet, maar mag ik je toch even een flinke pakkerd geven? Hierbij! (en anders zet je 'm maar in een hoekje ;-)
nicolette   |   28/04/2013
HOi Mylene, een vriendin van me belt me net op met het verhaal dat ze gisterav0nd naar je voorstelling is geweest. En dat ze steeds aan mij moest denken toen ze jou zag...nou werd ik toch wel benieuwd hoe jij er uit ziet.want ik ken je niet. Ook nog eenzelfde verhaal qua borstkanker en...dezelfde pruik...Nou inderdaad ik zie wel gelijkenissen houdingen manier van praten en uiterlijk. Apart om je blog te lezen en hetzelfde te hebben meegemaakt. De chemo's operatie e.d. we zijn even oud...Bij mij is het 2 jaar geleden....ik slik al 2 jaar hormonen en voel me steeds beter. Heel veel sterkte met de komende tijd...geniet van ieder moment, ik denk dat je ook wel wat anders naar deze momenten bent gaan kijken...Lieve groet, Nicolette
Chris Oelmeijer   |   28/04/2013
Lieve Mylène, Van "buiten het ziekenhuis" heel veel sterkte met de laatste loodjes. Ik hoop en vertrouw met je mee dat het inderdaad de "voor-altijd-laatste-loodjes" zijn! Wij, buiten het ziekenhuis, willen je horen zingen!!! Liefs, Chris
Ronald   |   28/04/2013
nog ff doorbijten! XXX
Rian de Jonge, nichtje van..   |   15/05/2013
Hoi Mylene, Herkenbaar.In het zieknhuis is de situatie heel anders, dan daar buiten.Daar ben je weer zieker dan daar buiten. Ik ga er ook niet meer graag heen., ik deed alles eerst op de automatische piloot, en nu je steeds meer "los "word gelaten heb je de tijd om na te denken..Ben ook bezig met de herceptin, die inderdaad soepel naar binnen glijd zeg maar.. Hoe soepel we voor de buitenwereld er ook doorheen gaan, ik weet dat ik je gerust heel veel sterkte kan wensen voor " tussen de soepele periodes "door.Want het valt waarachtig niet mee, ik weet het. Liefs, en pas goed op jezelf, veel water blijven drinken! We zullen met de angst om moeten leren gaan.

Plaats een reactie

Uw naam
Uw reactie
Captcha
 
Blog
Lief dagboek...
Agenda
Komt dat zien, komt dat zien!
Nieuws
Nieuw, nieuwer, nieuwst.
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Beeldmateriaal
Uit de oude doos...
Contact
Wie,wat,waar... en een waterpistool!
Mylene
Door de jaren heen...
Muziek
Ook heel leuk als cadeautje.
Social Media
Gewoon omdat het kan
Facebook Twitter