Lief dagboek...

Lief dagboek...

Lief dagboek...
 

1 ei is geen ei
03/06/2013
'Of ik al wat merk?', wordt er  vaak gevraagd nu de chemo therapie achter de rug is. 'Of ik verschil voel tussen nu en voorheen?' Verschil voel ik zeker maar ook weer niet zo heel veel. Ik ben nog steeds erg snel erg moe maar heb geen last meer van mijn maag. En wat op dit moment het aller fijnste is; de smaak in mijn mond is weer normaal. Door de chemo had ik permanent een vieze smaak in mijn mond. Alsof ik net een paar shotjes WC eend achterover had gemikt. Tenminste ik vermoed dat WC eend zo smaakt want echt een halve liter WC eend drinken om te testen of die smaak in de buurt komt heb ik natuurlijk nooit geprobeerd. Door die smerige smaak in m'n bakkes, ( Ik stonk niet uit m'n straatje hoor, dat heb ik steeds uitvoerig gecheckt ), had ik nog meer zin om te eten dan gewoonlijk, omdat die rot smaak dan eventjes verdween. Heel even maar, zodra ik was uitgekauwd kwam de zweem van WC eend weer terug....En terwijl ik stevig door at had ik eigenlijk nergens trek in, behalve gebakken eieren met spek. Iedere middag gooide ik een uitsmijter-achtige constructie in de koekenpan en als ik laat op de middag weer een honger momentje had dan gooide ik er maar weer een gekookt eitje tegenaan. Dag in dag uit was dat het enige dat ik met smaak weg kon krijgen. En nu ik zoveel weken voorbij de chemo ben merk ik dus vooral verschil in mijn ei consumptie; ik doe veel langer met een doos eieren en spek bak ik niet eens 1 keer in de week. Dat is mijn vooruitgang! Na iedere trap die ik op loop nog moe, ik dans nog niet door de wei maar eet wel veel minder ei...... 
5 Reacties | Reageren
Alex   |   03/06/2013
*toegewenst
Linda Elstrodt   |   06/06/2013
Vanmorgen het programma De Kist op Uitzending Gemist gezien en zoveel herkenning en overeenkomsten. Het was bijna alsof ik mijzelf hoorde praten! Mijn diagnose was vorig jaar 25 juli, dus we lopen redelijk gelijk op. En mijn manie tijdens de chemo's was havermoutpap met boter en suiker. Succes met je herstel en ik blijf je volgen!
fleurdustremy   |   08/06/2013
geniet vooral van alle kleine dingen, en van muziek, muziek heeft een helende werking , echt waar! en blijf ook vooral jezelf, geef jezelf de kans om deze rotziekte te verwerken, op je eigen manier! Ik ben nu 12 jaar verder!
Janneke Lakerveld   |   15/06/2013
Inspirerende blog, Mylene. En heel herkenbaar! Dank je wel. Balen van de allergische reactie op de Herceptin. Ze legden me in het ziekenhuis uit dat die reactie inderdaad kan ontstaan. Ook al is er de eerste paar keer niks gebeurd als leverkorsten, maagvlekken of die middeleeuwse galbulten. :-). Ik ga een ei bakken!
Alex   |   03/06/2013
Leuke blog! Respect voor't feit dat je gewoon hebt doorgewerkt en de boel lekker Rotterdams bleef relativeren. Ontzettend veel geluk en gezondheid gewenst!

Plaats een reactie

Uw naam
Uw reactie
Captcha
 
Blog
Lief dagboek...
Agenda
Komt dat zien, komt dat zien!
Nieuws
Nieuw, nieuwer, nieuwst.
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Beeldmateriaal
Uit de oude doos...
Contact
Wie,wat,waar... en een waterpistool!
Mylene
Door de jaren heen...
Muziek
Ook heel leuk als cadeautje.
Social Media
Gewoon omdat het kan
Facebook Twitter